Artikel i Smålänningen

Hema Rostfritt AB, tillsammans med verkställande direktör Stefan Moberg, omnämns i lokaltidningen Smålänningen under torsdagen den 28 februari.

Artikeln handlar om utnämnandet till Årets företagare och de tjänster som ligger ute att ansöka. För att läsa mer om tjänsterna och söka dessa, klicka på denna länk.

Klicka för att lsa artikeln i sin helhet.
Läs mer
Hema Rostfritt AB tilldelat Årets företagare i Älmhult

Under den årliga företagsgalan, i Älmhult, som hölls i slutet av januari tilldelades Hema Rostfritt AB den prestigefyllda utmärkelsen som Årets företagare.

Det är med mycket en mycket stolt Stefan Moberg, som menar att det inte är han själv som står för priset utan något alla på företaget bidragit till.

– Omsättningen närmade sig 30 miljoner kronor förra året, men det har med vilken typ av produkter vi levererat att göra. Det som är intressant är mängden, så mycket som förra året har vi aldrig tidigare tillverkat. Men jag vet inte om prisutdelarna hade koll på de siffrorna, säger företagsledaren som alltså ser ljust på framtiden.

– En av förklaringarna till att det har gått så bra för oss är att vi har fått behålla personalstyrkan och kompetensen intakt i många år. Och vi har kunnat göra en generationsväxling också.

Målsättningen är att växa ytterligare något. Just nu sökes rätt kompetens till produktionen, både svetsare och metallarbetare.

Juryns motivering löd:

”Årets Företagare har sedan 1960-talet, under flera generationer, utvecklat och förfinat sin produkt. Genom hög kvalitet, utsökt hantverk, och goda kontakter, säljer man i dag sin produkt till livsmedels- och läkemedelsindustrin i hela världen”.

Läs mer
Produktionspersonal

Just nu söker vi personal inom tillverkningen. Tillsättning sker löpande.

Introduktion. Hema Rostfritt AB grundades för över 40 år sedan och har sedan dess jobbat med legotillverkning inom rostfritt. Bolaget är baserat i Älmhult, men kunderna är spridda världen över. Hema Rostfritt AB har en omsättning på ca 23 MSEK och 30 anställda.

Arbetsrollsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar svetsning, plåtberarbetning/plåtslagare och/eller maskinbearbetning. Du kommer att ingå i ett arbetslag med mycket erfarenhet.

Kvalifikationer

Krav: Gymnasial utbildning

Meriterande: Svetsutbildning, tidigare erfarenhet från den rostfria tillverkningsindustrin

Personliga egenskaper: Vi söker dig som har stort hjärta för kvalité, samarbetsvillig i olika konstellationer och engagerad i såväl kundanpassning som produktutveckling. 

Ansökan

Vi tar hjälp av Wikan Personal AB för tillställning av dessa två tjänster. Mer information om ansökan hittas via länkarna

Metallarbetare: https://kristianstad.wikan.se/Ledigt-jobb/4621/Metallbearbetare/191,128,107,82,298?fbclid=IwAR0bmH2abSC2KjlwUt0LWaS2zl9skrYP3q0IY7zpjRAzpS4C8F-sOorePJU

Svetsare: https://kristianstad.wikan.se/Ledigt-jobb/4620/Svetsare-/191,128,107,82,298?fbclid=IwAR3tjgIpX7Fl0B2FNlG8azF_psI-Ryv0ddtPXiMaq8oIILO5VdHn7PGa7XU

Varmt välkommen med din ansökan till ett familjärt företag med rötterna i legotillverkning.

Läs mer