januari 30, 2019

Hema Rostfritt AB tilldelat Årets företagare i Älmhult

by admin in Pressmeddelande

Under den årliga företagsgalan, i Älmhult, som hölls i slutet av januari tilldelades Hema Rostfritt AB den prestigefyllda utmärkelsen som Årets företagare.

Det är med mycket en mycket stolt Stefan Moberg, som menar att det inte är han själv som står för priset utan något alla på företaget bidragit till.

– Omsättningen närmade sig 30 miljoner kronor förra året, men det har med vilken typ av produkter vi levererat att göra. Det som är intressant är mängden, så mycket som förra året har vi aldrig tidigare tillverkat. Men jag vet inte om prisutdelarna hade koll på de siffrorna, säger företagsledaren som alltså ser ljust på framtiden.

– En av förklaringarna till att det har gått så bra för oss är att vi har fått behålla personalstyrkan och kompetensen intakt i många år. Och vi har kunnat göra en generationsväxling också.

Målsättningen är att växa ytterligare något. Just nu sökes rätt kompetens till produktionen, både svetsare och metallarbetare.

Juryns motivering löd:

”Årets Företagare har sedan 1960-talet, under flera generationer, utvecklat och förfinat sin produkt. Genom hög kvalitet, utsökt hantverk, och goda kontakter, säljer man i dag sin produkt till livsmedels- och läkemedelsindustrin i hela världen”.